Drupal julkaisujärjestelmä

Drupal on yksi maailman käytetyimmistä avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmistä (CMS), jopa 1 000 000 sivustoa on toteutettu Drupalilla. Useat tunnetut sivustot pohjautuvat Drupaliin mm. Tesla, Yleisradio, Aalto yliopisto, France24, Amnesty International ja White House. Drupalin taustavoimana toimii erittäin aktiivinen kehittäjäyhteisö, joka koostuu kymmenistä tuhansista

Drupal CMS

Miksi valita Drupal 9?

Esteettömyys ja helppokäyttöisyys

Tällä hetkellä n. 60% ihmisistä käyttää nettiä matkapuhelimella. Maailmanlaajuisesti se tarkoittaa n. 4 biljoonaa ihmistä ja Suomessakin yli 3 miljoonaa, joten mobiilikäytettävyys on entistä tärkeämpää. Drupal 9 on suunniteltu “mobile-first” -periaatteen mukaisesti. Uudet mobiiliominaisuudet kuten adaptiivinen hallintapaneeli, responsiiviset kuvat ja Breakpoints -moduuli varmistavat että sivusto toimii sujuvasti kaikilla päätelaitteilla

Monipuoliset lokalisaation työkalut

Optimaalisessa lokalisaatiossa ei ole kysymys vain tekstien kääntämisessä eri kielille, vaan myös erilaisen sisällön tarjoamisessa käyttäjän maantieteellisen sijainnin mukaan. Voit esimerkiksi julkaista erilaista sisältöä Suomeen, Japaniin ja Yhdysvaltoihin: japanilainen käyttäjä ei välttämättä ole kiinnostunut lukemaan uutista Suomen myymälän uusista aukioloajoista, eikä Yhdysvaltalainen kävijä Japanissa järjestettävästä tapahtumasta. Erilaiset kuvat voivat toimia paremmin eri kulttuuritaustasta tuleville ihmisille ja lokalisoitu kartta osaa näyttää asiakkaalle suoraan lähimmät jälleenmyyjät. Drupal 9:stä löytyy ratkaisut monipuoliseen lokalisoinnin toteutukseen.

Laaja moduulikirjasto

Drupalin yhteisö koostuu tuhansista kehittäjistä, jotka rakentavat ja kehittävät valtavaa määrää lisämoduuleita. Moduulien avulla sivuston ominaisuuksia voi lähes rajattomasti laajentaa – tuhansien lisämoduulien joukosta löytyy ratkaisuja jokaiseen tarpeeseen, esim. hakukoneoptimointi, kalenterit, verkkokaupat, tilastoinnit, tietokannat, keskustelufoorumit, asiakashallinta, postituslistat ja sosiaalisen median liitännäiset.

Drupal CMS

Integraatiot muihin järjestelmiin

On hyvin yleistä että yrityksen eri tietojärjestelmät voivat sisältää päällekäistä dataa, samoja asiakastietoja voi löytyä vaikkapa verkkokaupasta, CRM-ohjelmasta ja postitusohjelmasta. Jos tieto saadaan siirtymään automaattisesti ja luotettavasti eri järjestelmien välillä, vältetään turhaa manuaalista työtä ja vapautetaan aikaa tärkeämpiin töihin. Drupal 9 on rakennettu “API-first” -periaatteen mukaisesti, jolloin rajapintojen toteutus muihin tietojärjestelmiin on tehty mahdollisimman helpoksi.

Lue lisää Drupal integraatioista

Skaalautuvuus ja muokattavuus

Voi olla vaikeaa päättää tai lyödä lukkoon, mitä ominaisuuksia yrityksen nettisivustolta tulisi löytyä puolen vuoden tai kahden päästä. Tilanteet ja maailma muuttuu yhä kiihtyvää tahtia. Nettisivuston ominaisuuksien muokkaaminen “lennosta” on entistä tärkeämpää. Yksi Drupalin suurimmista eduista on sen skaalautuvuus erilaisiin tilanteisiin ja tulevaisuuden tarpeisiin. Drupalilla on mahdollista lähteä liikenteeseen simppelistä perussivustosta ja kasvattaa ominaisuuksia tarpeen niin vaatiessa, asentamalla tarvittavia lisämoduleita tai rakentamalla integrointeja muiden järjestelmien välillä. Näin myös sivuston perustuskustannukset saadaan pidettyä maltillisina ja käyttökokemuksen myötä osataan kohdentaa jatkokehitystarpeet oikeisiin ja tuottavimpiin kohteisiin.

Turvallisuus

Oikein asennettuna ja ylläpidettynä, Drupal on yksi turvalllisimmista avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmistä. Drupalin turvallisuutta tukevat monet tekijät: avoin lähdekoodi, aktiivinen tietoturvaryhmä, isojen organisaatioden tuki, kehittyneiden ulkoisten kirjastojen käyttö sekä monipuoliset turvamekanismit.

Lue lisää Drupalin tietoturvasta

Drupalin päivittäminen

On tärkeää huolehtia että Drupalin ydinjärjestelmä (core) sekä siihen asennetut lisäosat ovat aina ajantasalla. Tämä koskee toki kaikkia muitakin julkaisujärjestelmiä. Näin verkkosivustosi toimii aina parhaalla mahdollisella tavalla ja mahdollisten tietoturvauhkien riski on mahdollisimman pieni.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on Drupal-sivusto jonka päivittämisestä on vierähtänyt aikaa – selvitämme päivitystarpeesi ja järkevimmän toteutusvaihtoehdon.

Lue lisää Drupalin päivittämisestä

Ota yhteyttä