WordPress

WordPress verkkosivut

WordPress on yksi netin suosituimpia avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmiä, jopa 65 miljoona sivustoa tai blogia on tehty WordPressillä. Arviolta 500 uutta verkkosivustoa perustetaan joka päivä Wordpressillä. WordPress on alunperin ollut suosittu blogialusta, mutta se soveltuu myös erilaisten verkkosivustojen pohjaksi.

Miksi valita WordPress?

Nopea käyttöönotto & helppokäyttöisyys

WordPress on kuuluisa "5 minuutin" -asennuksestaan - yksinkertainen WordPress-sivusto perusasetuksilla on erittäin nopea perustaa ilman teknistä osaamista. Hallinnan työkaluista on vuosien varrella kehittynyt intuitiivisia ja helppokäyttöisiä.

Hakukoneystävällisyys & hakukoneoptimointi (SEO)

WordPress on suunniteltu hakukoneystävälliseksi ja siitä löytyy vakiona perustyökalut hakukoneoptimointiin.

Ulkoasun päivittäminen

WordPressiin löytyy laaja valikoima sekä ilmaisia että maksullisia "teemoja" eli valmiiksi tehtyjä ulkoasuja, joiden avulla sivuston ilmettä on kohtuullisen helppoa päivittää ilman koko sivuston täyttä remonttia.

Monipuoliset pluginit

Vaikka itse WordPressin ydin on kohtuullisen yksinkertainen, siihen on saatavilla lukuisia ilmaisia ja maksullisia plugineja. Niiden avulla sivuston toimintoja on mahdollista laajentaa omien tarpeiden mukaan. Yksi suosituimmista plugineista on WooCommerce-plugin jolla Wordpressiin saa lisättyä yksinkertaisen verkkokaupan.

Aktiivinen yhteisö & kehittäjät

WordPressin taustalla toimiva aktiivinen kehittäjien joukko on tärkeä ohjelmiston jatkokehityksen kannalta. Aktiivisen yhteisön ansiosta tukea ja vastauksia on helposti saatavissa erilaisissa kysymyksissä ja ongelmatilanteissa.

Pitkäikäisyys

Ensimmäinen WordPress on julkaistu jo vuonna 2003. Pitkä historia ja sen yleisyys varmistavat että WordPressiä kehitetään aktiivisesti myös jatkossa.